3 aktiva aktiviteter när du turistar i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och här finns gott om saker att göra. Oavsett om du är ensam turist eller om du kanske är här som barnfamilj finns det passande aktiviteter. I den här artikeln får du tre tips på aktiviteter för dig som gillar att vara aktiv under din semester.

1. Paddla kajak i skärgården

Stockholms skärgård är definitivt en av världens vackraste skärgårdar under sommaren. Här finns det massvis med öar, kanaler och fina platser att besöka. Att besöka skärgården med en kajak ger en härlig naturupplevelse samtidigt som du får röra lite på dig. Kajaker kan du hyra på flera platser runt om i Stockholm. Det här är en passande aktivitet oavsett om du är en van paddlare eller om du är helt nybörjare.

Skärgården har enormt mycket att erbjuda, läs mer om skärgården och bestäm vilka platser du vill besöka. Ett tips är att planera i förväg om ni vill vara ute en hel dag och ha med er matsäck, eller om ni bara vill ta er en kortare paddeltur. Om ni är riktiga utemänniskor kan ni till och med övernatta i skärgården. Det finns övernattningsstugor som är tillgängliga för alla, men annars fungerar så klart även tält alldeles utmärkt.

2. Promenera Djurgården runt

När du är på besök i Stockholm måste du ta dig ut på kungliga Djurgården. En fantastisk ö som har mycket vackert att erbjuda. Många kanske främst förknippar Djurgården med Skansen och Gröna Lund, och även om de två parkerna är värda ett besök finns det mycket mer.

Djurgården upplevs allra bäst till fots, eller eventuellt på cykel. Är du redo för en relativt lång promenad kan du ta ett helt varv runt Djurgården. Du kommer att stöda på många vackra platser som du troligen inte visste om fanns där ute på ön.

Glöm inte kameran, här finns mycket du kommer att vilja fotografera. Se till att köpa ett mobilskal från fyndiq.se som skyddar sin mobil om olyckan skulle vara framme när du snabbt vill ta fram den för att fotografera något.

3. Aktivera dig i Hammarbybacken

Visste du att Stockholm har en skidbacke mitt i stan? Okej, vi ska vara ärliga – Hammarbybacken ligger inte mitt i stan. Men det är hyfsat centralt och det är enkelt att ta sig dig med kollektiva färdmedel. Hammarbybacken ligger i Nacka och du kan enkelt ta tunnelbanan dit från Stockholm City.

Här kan du aktivera dig oavsett vilken tid på året du turistar i Stockholm. Under vintern kan du åka slalom eller snowboard i backen, och på sommaren kan du cykla downhill. Om downhill inte är något för dig kan du alltid träna på backintervaller där. Hammarbybacken besöks av både stora och små, och utsikten från toppen är riktigt trevlig.

About the author

Meya Holmberg