Bästa skönhetsbutikerna i Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm bjuder på härlig shopping för alla. Förutom butiker för skor, kläder och prylar finns här även många välsorterade skönhetsbutiker. Dessa butiker ger dig möjlighet att testa olika sminkmärken och dofta på olika sorters krämer. Här kan du läsa mer om den bästa skönhetsshoppingen i Stockholm.

Nordiska Kompaniet

Nordiska Kompaniet, som oftast förkortas NK, är ett måste när du besöker Stockholm. I detta klassiska varuhus på Hamngatan 18-20 hittar du massor av kända varumärken. Här finns allt från kläder och skor till vackert porslin. Anledningen till varför vi rekommenderar NK är dock inte lyxkläderna eller de fina vaserna. Den främsta anledningen är deras välsorterade smink- och skönhetsavdelning på entréplan. På NK Beauty hittar du fantastiska produkter inom smink, hudvård och hårvård. Här finns många exklusiva varumärken och du kan ta god tid på dig att testa och dofta på produkterna. NK är dock känt för att vara dyrt och vi rekommenderar att du kollar vilka av produkterna som finns online. Att köpa smink på nätet är betydligt billigare och du kan spara många hundralappar. Apohem erbjuder massor av sminkprodukter till mer överkomliga priser. På Apohem hittar du bland annat foundations, puder, läppstift och ögonskuggor i flera härliga nyanser. Vi rekommenderar att du går till lyxiga NK för att prova nyanserna för att se vad som passar dig, men beställ sedan sminket online. NK erbjuder ingen egen e-handel vilket kan vara en av anledningarna till deras höga priser.

COW Parfymeri

COW Parfymeri på Mäster Samuelsgatan 9 i Stockholm är ett måste för alla som gillar smink och skönhet. Butiken drivs sedan 1999 av Christian och Wenche. Wenche arbetade som frilansande makeup-artist och tyckte att det var svårt att hitta bra sminkprodukter i Stockholm. Istället för att gräma sig över att inte kunna köpa högkvalitativa sminkprodukter valde de att starta en egen butik med de allra bästa produkterna. Resultatet blev en mycket välsorterad butik med klassiska och innovativa smink- och hudvårdsmärken från hela världen. Produkterna är noggrant utvalda efter kvalitet och målsättningen är att alla kunder ska kunna få ett proffsigt resultat med butikens produkter. Här kan du få professionell hjälp att hitta de produkter som är bäst för dig och din hud. Här finns smink, hudvård och doft från märken som Laura Mercier, Urban Decay, Verso och COOLA.

Åhlens City

Om du har begränsat med tid i Stockholm och bara vill besöka ett varuhus är Åhlens City det bästa valet. Dess centrala läge på Klarabergsgatan 50 gör att du snabbt kan komma hit från T-centralen och Centralstationen. Åhlens City är varuhuset som har allt. Alla som gillar smink och skönhet kommer att älska detta varuhus. Här finns nämligen två våningsplan fyllda av produkter från ledande skönhetsmärken såväl som mindre kända varumärken. På entréplan hittar du parfymer, hudvård och smink från lyxiga märken som Chanel, Laura Mercier och Bobby Brown. På våningen under hittar du massor av roliga budgetmärken. När du vill ha en paus från sminkshoppingen kan du bege dig till varuhusets kafé eller strosa runt i de många klädbutikerna.

About the author

Meya Holmberg