Dyraste hotellen i Stockholm

Har du mer pengar än du kan göra av med, eller vill du bara leva lyxliv ett tag? Vår vackra huvudstad har flera hotell där både kostnaden och standarden är hög. Vad sägs till exempel om det femstjärniga hotellet Lydmar Hotell på Norrmalm, där du kan bo extravagant i minimalistisk miljö, för en nätt summa av minst 7400 kronor per natt? Läs mer om Stockholms dyraste hotell nedan.

Exklusiva sviter

För den nätta summan av 18 900 kronor per natt får du tillgång till Grand Hotels Svit Executive, med utsikt över vattnet. Storleken på denna svit mäter hela 75 m2. Du får dessutom champagne och choklad eller frukt på rummet, gratis toalettartiklar, minibar, luftkonditionering, värdeskåp och möjligheten att stryka kläder. Dessutom får du välja mellan en storslagen utsikt över vattnet eller över en sevärdhet.

Vill du hellre ta med dig familjen till ovan nämnda Lydmar Hotel är deras lyxigaste svit – stort rum King – något mindre än sviten på Grand Hotel. Den mäter dock ändå imponerande 50 m2 och du har möjligheten att välja mellan utsikt mot vattnet eller mot parken. Här får du dessutom två egna badrum och i vistelsen ingår också gratis frukost, toalettartiklar, minibar, badrock och tofflor.

Populära Norrmalm

Att flera av de mest exklusiva hotellen i Stockholm är samlade i den anrika stadsdelen Norrmalm är ingen slump. Förutom att vara en av de vackraste delarna av Stockholm erbjuder Norrmalm även en rad populära sevärdheter att besöka under tiden du bor på hotellet, alldeles runt knuten eller i närheten. Vad sägs till exempel om Kungsträdgården, Kungliga Operan, Nordiska Museet eller Medelhavsmuseet?

Norrmalm bjuder dock inte enbart på sevärdheter av rang, du hittar dessutom en rad exklusiva restauranger här, och den som gillar mat kan se fram emot att hitta både ett och två guldkorn. Till exempel erbjuder Norrmalm restauranger som vunnit Certificate of Excellence, bland annat anrika Operakällaren, Bistro Bestick och Wedholms Fiskrestaurang. Dessa är mycket populära, så du gör bäst i att boka bord i förväg.

Finansieringen

Även om lyxhotell, stora sviter och hisnande utsikt är vardag för vissa personer i vårt avlånga land är detta en unik engångsupplevelse för många andra. Att bo i den största sviten på Grand Hotell är något många kanske drömmer om hela livet, då nästan 20 000 kr för en natt, är pengar inte alla har. Åtminstone inte att punga ut direkt från fickan.

Precis som du lånar pengar till en soffa, en resa till Kanarieöarna eller den nyaste platt – Tv:n, kan du även låna pengar till att bo på hotell. Detta är säkert en tanke som känns främmande för många, men medan vissa av oss värdesätter prylar, så värdesätter andra kanske upplevelser. Och om du tänker efter, vad är egentligen den stora skillnaden i att låna pengar till saker eller upplevelser?

Har du lånat pengar tidigare och kanske hamnat i nån knipa då så kan man låna pengar utan UC genom att kontakta olika låneförmedlare som exempelvis sambla eller lendify. Behöver du hjälp med dina lån och hur du ska få ihop ekonomin så har kommunen du bor ofta en hjälpande person.

Underbara Stockholm

Oavsett vilket hotell du väljer, och oavsett metod för finansiering, kan du vara säker på att du har en fantastisk upplevelse att vänta dig. Stockholm är vackert året runt, och här finns mängder av turistattraktioner väl värda ett besök. Du hittar även många av de finaste restaurangerna, varav flera är prisbelönta och har stjärnor i Michelinguiden. Också du som är stockholmare, kan bli turist i din egen stad!


Äldsta hotellen i Stockholm

Äldsta-hotellen-i-Stockholm

Stockholm stad har en lång historia som sträcker sig tillbaka över tusen år i tiden, och för dig som vill leva ut historien i dina resor finns det många pärlor bland stadens hotell att välja mellan. Nedan kan du läsa mer om några av de äldsta hotellen i Stockholm som bjuder på spännande historia såväl som en bekväm upplevelse av hög klass.

Hotell Kung Carl

Om du vill besöka det hotell som räknas som det äldsta i hela Stockholm behöver du ta dig till Hotel Kung Carl som invigdes 1866, alltså över 150 år sedan. Hotellet ägdes då av vinhandlaren Johan Ludvig Lundberg och namngavs efter den då regerande kungen, Carl XV. Redan på 1800-talet var hotellet modernt och smakfullt, så pass att kungen gav uttrycklig tillåtelse att använda sitt namn.

Idag har hotellets ursprungliga 50 rum utökats till 143, där varje rum har en unik inredning som kombinerar den historiska stilen ifrån sina anor med modern stilren design. Hotellets restaurang, Kung Carls Bakficka, är en välkänd och aktad mötesplats med mat i världsklass. Hotellet har en ny fasad, renoverad lobby och reception, och en nyöppnad cocktailbar för att göra varje vistelse fullständig.

Hotel Gamla Stan

Om du vill uppleva 1600-talets Stockholm på riktigt behöver du ta dig till Gamla Stan och det där belägna Hotel Gamla Stan. Hotellet är inrymt i tre fastigheter där den äldsta byggnaden är daterad till 1600-talet. Därmed kan hotellet stoltsera med att ha de äldsta byggnaderna av alla hotell i Stockholm i direkt anslutning till den äldsta stadsdelen, som också är en av stadens största sevärdheter.

Hotel Gamla Stan har 81 nybyggda rum med egna karaktärer och stilar, men allt inrett i vackra varma färger och textiler. I hotellet finns delar av Stockholms gamla stadsmur som en gång passerade genom byggnaden bevarade, och de väggmålningar som fanns kvar på den. Hotellet har en vy rakt över Saltsjön och delar av Skeppsholmen och ligger endast 250 meter bort från det Kungliga Slottet.

Grand Hotel

Ett av Stockholms äldsta hotell är Grand Hotel som invigdes år 1874 och som anordnade den allra första Nobelsupén år 1901. Detta är en riktig favorit bland många som reser till Stockholm. Med långa anor och historia har Grand Hotel varit hem till världsledare och celebriteter i Stockholm, och bjuder på en atmosfär av både lyx och värme. Hotellet är delvis renoverat med krogterrass och uteservering.

Grand Hotel är lyxigt beläget precis vid vattnet, rakt emot Stockholms slott med en oslagbar vy över Stockholms kärna. Hotellet besitter restaurangen Matbar som fått en Michelin-stjärna, men även den kända Cadierbaren med flera. På Grand Hotel Nordic Spa & Fitness finns både inomhuspool, bastu och möjlighet till träning. Hotellet erbjuder limousinetransfer och rumsservice dygnet runt. Rummen är moderna med plattskärms-TV, wifi och luftkonditionering.

Andra alternativ

Det finns otaliga hotell belägna i Stockholm, men för den som är extra äventyrslysten kan det vara ett alternativ att testa mer ovanliga sätt att bo på i staden. I Stockholm kan man hitta vandrarhem som nästan kan stoltsera med hundra år av historia, utspridda över hela staden. Även privatpersoner hyr ut sina flera hundra år gamla bostäder via olika uthyrningstjänster på nätet.