3 aktiva aktiviteter när du turistar i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och här finns gott om saker att göra. Oavsett om du är ensam turist eller om du kanske är här som barnfamilj finns det passande aktiviteter. I den här artikeln får du tre tips på aktiviteter för dig som gillar att vara aktiv under din semester.

1. Paddla kajak i skärgården

Stockholms skärgård är definitivt en av världens vackraste skärgårdar under sommaren. Här finns det massvis med öar, kanaler och fina platser att besöka. Att besöka skärgården med en kajak ger en härlig naturupplevelse samtidigt som du får röra lite på dig. Kajaker kan du hyra på flera platser runt om i Stockholm. Det här är en passande aktivitet oavsett om du är en van paddlare eller om du är helt nybörjare.

Skärgården har enormt mycket att erbjuda, läs mer om skärgården och bestäm vilka platser du vill besöka. Ett tips är att planera i förväg om ni vill vara ute en hel dag och ha med er matsäck, eller om ni bara vill ta er en kortare paddeltur. Om ni är riktiga utemänniskor kan ni till och med övernatta i skärgården. Det finns övernattningsstugor som är tillgängliga för alla, men annars fungerar så klart även tält alldeles utmärkt.

2. Promenera Djurgården runt

När du är på besök i Stockholm måste du ta dig ut på kungliga Djurgården. En fantastisk ö som har mycket vackert att erbjuda. Många kanske främst förknippar Djurgården med Skansen och Gröna Lund, och även om de två parkerna är värda ett besök finns det mycket mer.

Djurgården upplevs allra bäst till fots, eller eventuellt på cykel. Är du redo för en relativt lång promenad kan du ta ett helt varv runt Djurgården. Du kommer att stöda på många vackra platser som du troligen inte visste om fanns där ute på ön.

Glöm inte kameran, här finns mycket du kommer att vilja fotografera. Se till att köpa ett mobilskal från fyndiq.se som skyddar sin mobil om olyckan skulle vara framme när du snabbt vill ta fram den för att fotografera något.

3. Aktivera dig i Hammarbybacken

Visste du att Stockholm har en skidbacke mitt i stan? Okej, vi ska vara ärliga – Hammarbybacken ligger inte mitt i stan. Men det är hyfsat centralt och det är enkelt att ta sig dig med kollektiva färdmedel. Hammarbybacken ligger i Nacka och du kan enkelt ta tunnelbanan dit från Stockholm City.

Här kan du aktivera dig oavsett vilken tid på året du turistar i Stockholm. Under vintern kan du åka slalom eller snowboard i backen, och på sommaren kan du cykla downhill. Om downhill inte är något för dig kan du alltid träna på backintervaller där. Hammarbybacken besöks av både stora och små, och utsikten från toppen är riktigt trevlig.

Tips på att ta dig fram i Stockholm

Det finns många smidiga sätt att ta sig runt i Stockholm. Att ta sig runt i Stockholm kan vara en upplevelse i sig, som turist kan det vara roligt med ett transportmedel så som Segway eller Voi. På så sätt kan du ta dig från ett ställe till ett annat väldigt snabbt och ett plus är alla sevärdigheter du får ta del av. Sen får vi inte glömma att det går att hyra cykel! Är du en som vill använda benen går det alldeles utmärkt också. Det finns många vackra promenadstråk i Stockholm som är värda att uppleva!

Det finns såklart de vanliga kollektiva sätten att ta sig fram också, tunnelbana, bussar och tåg. För de som jobbar i Stockholm är kanske en promenad till jobbet det sista de tänker på. Tillgängligheten på att ta sig fram är väldigt smidig och effektiv. Då tunnelbanan till exempel oftast går var 30-20onde minut, eller snabbare! Går du inte på någon budget har du självklart också en taxi som väntar på dig vid i princip varje gata.

Ett annat sätt att ta sig fram är såklart med bil. Om du är mycket bekväm och gillar friheten att välja exakt när du vill eller behöver vara någonstans så är det ditt rätta alternativ! I Stockholm har du mycket valmöjligheter när det kommer till bilmöjligheter. Oavsett om du vill köpa eller hyra. Många företag har mycket fina erbjudanden för begagnade bilar, då alla inte vill lägga pengar på en sprillans ny bil.

Det kan också vara fördelaktig att köpa en mindre bil som är mer effektivt för stadskörning. Det finns många olika små bilmodeller att välja mellan. En modell som kan vara ett alternativ är renault zoe, det är en halvkombi och är en väldigt populär modell i nuläget. Denna bil är även miljövänlig då de flesta Zoe-bilarna har el som bränsle, vilket passar dig som tänker på miljön! Speciellt också för stadskörning då det är en miljöbov i sig. Renault Zoe är även en av de billigaste bilarna att äga, snittpriset på en begagnad bil av denna modellen ligger på 200.000 kronor, dvs om årsmodellen är relativt ny, inte äldre än 2 år gammal.

Givetvis finns det fler bilar där ute som är lämpliga att ta sig fram i Stockholm med, det behöver inte vara en liten miljövänlig bil. Du kanske är ute efter en större bil som lämpar sig för din familj eller kanske har du behov av att transportera mycket packning eller verktyg på en daglig basis? Då är nog en bil med mycket utrymme något för dig! Det finns många tips på nätet hur du hittar en bra begagnad bil. Populära begagnade bilar är en bland annat en sida du kan få inspiration ifrån. Här kan du läsa om de 12 mest populära begagnade bilarna som köptes 2019, hur många som såldes av respektive modell och dess funktioner. Oavsett hur dina behov ser ut i jakten på att hitta den perfekta begagnade bilen för att ta dig fram i Stockholm med så råder det ingen tvekan om att du kan hitta en bil som uppfyller dina önskemål!

Extra viktigt med hotellstädning

Att efter din resa checka in på hotell och öppna dörren till ditt rum. Att ställa väskorna, ta av skorna och glida ner i soffan eller på sängen för att pusta ut en stund. Det är en riktigt skön känsla, och uppskattad av alla hotellgäster. Något av det allra härligaste med bra hotell är just att de är rena, fräscha och alltid nystädade. Nu i coronatider är den detaljen extra viktig.

Välstädat ger fler besökare

I alla tider så har frågan ”är det välstädat?” cirkulerat mellan hotellbesökare för att avgöra hur pass tilltalande det skulle vara att bo på just det eller det hotellet. Hur pass välstädat ett hotell är har varit en grundbult i hur populärt boendet är för dess besökare, och om de kan tänka sig att komma tillbaka. Vi är många som har varit med om både fantastiska hotell där allt är skinande rent och hotell där man upplever att städningen inte är riktigt lika prioriterad. Med besökare som kommer och går blir städningen väldigt viktig, både av hygieniska skäl och för upplevelsen av att ha det rent och fint omkring sig. Speciellt badrummet behöver städas för att undvika bakterieansamlingar, smuts och lukter. När nya gäster kommer ska porslinet blänka, det ska vara rent och lukta fräscht. Golven i rummet ska vara dammsugna och rena, sängkläder och handdukar bytta och fräscha, och fönstren ska öppnas för att lufta igenom rummet. Söker man efter riktiga städproffs så är https://www.hemfrid.se/stadning väl värda ett besök. Med utbildad personal, miljömärkta städmedel och lång erfarenhet är de ett tryggt val när man är i behov av olika former av städhjälp.

Hotellvistelse i coronans spår

När covid-19 slog till mot hela världen var hotellbranschen ett av de områden som drabbades hårt. Ett flertal orsaker gjorde att besökarna uteblev – dels på grund av reserestriktioner, dels rådet att hålla avstånd till andra människor. Det har varit oerhört tuffa månader för alla som har hotell som sitt verksamhetsområde, mycket på grund av att coronavirus inte syns och smittar utan att det alltid märks. I Sverige har förhållningssättet gentemot covid-19 gjort att vi sluppit totala nedstängningar av samhället, och i takt med att smittan gått ner så har människor sakta men säkert börjat resa mer. Allt detta gör att hotellstädningen blir om möjligt ännu viktigare. För att fortsätta locka tillbaka folk till hotellvistelser så behöver de veta att städningen är oklanderlig. Hotellen är väldigt noga med detta och möter sina besökares frågor med förståelse och trygga svar. Hotellgäster kan lugnt boka sina reservationer, i vetskap att hotellen lägger yttersta vikt vid städningen av sina rum, receptioner och allmänna utrymmen.

Så trots att vi alla ska vara fortsatt försiktiga och respektera de råd och restriktioner som finns, så kan man med gott mod boka sina hotellnätter och veta att allt kommer vara precis så rent och hygieniskt som man önskar. Hotellen börjar sakta få tillbaka sina kunder, och vill man ha mer information om städningen eller hur de förhåller sig till covid-19 så finns mycket information på deras hemsidor. Personalen svarar också gärna på dina frågor.

Häftiga hotell i Stockholm

Att bo på hotell i Stockholm är ingenting som bara besökare gör, även om man främst kanske tar in på hotell när man inte har ett stadigvarande boende i huvudstaden. Att bo på hotell är otroligt mysigt och ger dig en möjlighet att komma bort från den stressiga vardagen. Stockholm erbjuder många häftiga hotell för den som söker en lite annorlunda hotellupplevelse. Här kan du bland annat övernatta på en båt eller varför inte sova i ett flygplan som är ombyggt till ett hotell?

Här nedan har vi listat tre stycken hotell som skiljer sig från mängden och som alla ligger i Stockholm. För att du ska hitta ett som passar dig i smaken har vi valt både udda och mer klassiska alternativ där fokus istället ligger på inredning och arkitektur. Kanske får du här inspiration till ditt eget hem och vill besöka inredningsshoppen när du är på väg hem. Du hittar inredningsshoppen på deras hemsida inredningsshoppen.se, där både inredning och inspiration finns att hämta.

Jumbostay Stockholm/Arlanda

Vill du fly vardagen och spendera en eller flera nätter ombord på ett riktigt flygplan utan att faktiskt behöva lämna landet? Mellan Stockholm och Arlanda kan du göra precis detta. Jumbostay är ett jumbojet som man har byggt om till ett hotell och här hittar du både sviter i cockpiten och sovsalar att göra dig bekväm i. Trots att Jumostay främst är ett hostel eller hotell så erbjuder Jumostay mycket mer än bara en sovplats. Under dagen kommer du nämligen att kunna komma in i flygplanet även om du inte bokat en sovplats och kika på hur det ser ut, eller varför inte ta en fika på det mysiga caféet som finns där.

Hotel Kungsträdgården

Är det gammal arkitektur och magisk inredning som intresserar dig då bör du besöka Hotel Kungsträdgården som ligger centralt i Stockholm City. Hotellet bär sina 4 stjärnor med stolthet och ligger vackert beläget med utsikt mot både staden och den vackra trädgården med körsbärsträd som blommar när vårens strålar kikar fram. Trots att själva huset är från 1700-talet är byggnaden och hotellet helrenoverat för att hålla rätt standard. Här erbjuds du varje morgon en välsmakande frukost och personal finns på plats under dygnets alla timmar för att se till att din vistelse bli så trivsam som möjligt.

M/S Rygerfjord Hotel & Hostel

Att bo på ett flygplan är helt klart unikt, men visste du att Stockholm även har samma spännande koncept när det kommer till båtar? På M/S Rygerfjord Hotel & Hostel kan du övernatta på det populära och mycket uppskattade båthotellet som befinner sig mellan Gamla Stan och Söder. M/S Rygerfjord Hotel & Hostel är dock inte bara en båt utan hela tre båtar som ständigt ligger i hamnen. Man kommer alltså inte att åka runt med båten under vistelsen. Det här är ett utmärkt alternativ för alla som vill bo annorlunda men som ändå vill ha nära till det stora utbudet av barer och nattliv som Stockholm har att erbjuda. Vill du ha den bästa utsikten väljer du sviten, annars kan kaptenens egen hytt vara ett annat alternativ.

Bästa skönhetsbutikerna i Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm bjuder på härlig shopping för alla. Förutom butiker för skor, kläder och prylar finns här även många välsorterade skönhetsbutiker. Dessa butiker ger dig möjlighet att testa olika sminkmärken och dofta på olika sorters krämer. Här kan du läsa mer om den bästa skönhetsshoppingen i Stockholm.

Nordiska Kompaniet

Nordiska Kompaniet, som oftast förkortas NK, är ett måste när du besöker Stockholm. I detta klassiska varuhus på Hamngatan 18-20 hittar du massor av kända varumärken. Här finns allt från kläder och skor till vackert porslin. Anledningen till varför vi rekommenderar NK är dock inte lyxkläderna eller de fina vaserna. Den främsta anledningen är deras välsorterade smink- och skönhetsavdelning på entréplan. På NK Beauty hittar du fantastiska produkter inom smink, hudvård och hårvård. Här finns många exklusiva varumärken och du kan ta god tid på dig att testa och dofta på produkterna. NK är dock känt för att vara dyrt och vi rekommenderar att du kollar vilka av produkterna som finns online. Att köpa smink på nätet är betydligt billigare och du kan spara många hundralappar. Apohem erbjuder massor av sminkprodukter till mer överkomliga priser. På Apohem hittar du bland annat foundations, puder, läppstift och ögonskuggor i flera härliga nyanser. Vi rekommenderar att du går till lyxiga NK för att prova nyanserna för att se vad som passar dig, men beställ sedan sminket online. NK erbjuder ingen egen e-handel vilket kan vara en av anledningarna till deras höga priser.

COW Parfymeri

COW Parfymeri på Mäster Samuelsgatan 9 i Stockholm är ett måste för alla som gillar smink och skönhet. Butiken drivs sedan 1999 av Christian och Wenche. Wenche arbetade som frilansande makeup-artist och tyckte att det var svårt att hitta bra sminkprodukter i Stockholm. Istället för att gräma sig över att inte kunna köpa högkvalitativa sminkprodukter valde de att starta en egen butik med de allra bästa produkterna. Resultatet blev en mycket välsorterad butik med klassiska och innovativa smink- och hudvårdsmärken från hela världen. Produkterna är noggrant utvalda efter kvalitet och målsättningen är att alla kunder ska kunna få ett proffsigt resultat med butikens produkter. Här kan du få professionell hjälp att hitta de produkter som är bäst för dig och din hud. Här finns smink, hudvård och doft från märken som Laura Mercier, Urban Decay, Verso och COOLA.

Åhlens City

Om du har begränsat med tid i Stockholm och bara vill besöka ett varuhus är Åhlens City det bästa valet. Dess centrala läge på Klarabergsgatan 50 gör att du snabbt kan komma hit från T-centralen och Centralstationen. Åhlens City är varuhuset som har allt. Alla som gillar smink och skönhet kommer att älska detta varuhus. Här finns nämligen två våningsplan fyllda av produkter från ledande skönhetsmärken såväl som mindre kända varumärken. På entréplan hittar du parfymer, hudvård och smink från lyxiga märken som Chanel, Laura Mercier och Bobby Brown. På våningen under hittar du massor av roliga budgetmärken. När du vill ha en paus från sminkshoppingen kan du bege dig till varuhusets kafé eller strosa runt i de många klädbutikerna.

Lokala Stockholmstips

Stockholm är en stor stad med massor att erbjuda sina besökare! Många tänker spontant på Gamla stan, Vasamuseet, Skansen, Kungliga Slottet och Skärgården men här finns så otroligt mycket mer!

Badplatser

En varm sommardag står bad högt i kurs och är man mitt inne i stan är det inte helt lätt att hitta en badplats, trots att stan består av en tredjedel vatten. Dock finns här mängder av badplatser att välja bland, t.ex. Långholmen, Rålambshovsparken och Eriksdalsbadet.

Långholmen är en av stans 14 öar och nästan helt bilfri. Här finns det gamla stadsfängelset, hotell och vandrarhem, restauranger, kolonilotter, ett mysigt strand- och klippbad och mycket mer.

Rålambshovsparken, eller Rålis som den kallas till vardags, är en park belägen på Kungsholmen. För många blev parken känd 1994 då fotbollslandslaget firade sin tredjeplats i VM tillsammans med 10.000 fans, men här finns en stor amfiteater, boulebanor, lekplatser, kanot- och kajakuthyrning, en härlig badplats och mycket annat.

Eriksdalsbadet är Sveriges nationalarena för simidrott och är så klart ett utmärkt besöksmål året om då här finns simbassänger och äventyrsbad inomhus. Men sommartid håller även utomhusbassängerna öppet och då strömmar än fler människor till en varm dag. Vänligen notera att anläggningen tar ut en entréavgift.

Parker

Många känner till Djurgården med museer som ABBA The Museum, Vasamuseet, Junibacken, Skansen, Liljevalchs, Waldemarsudde och Thielska Galleriet men i Stockholm finns så många fler parker. Staden, om man generaliserar, består av en tredjedel grönska och det sägs att om man bor i innerstan bor man aldrig längre ifrån ett grönområde än 300 meter. Några tips är Hagaparken, Ivar Los Park och Skogskyrkogården men det finns som sagt många fler!

Hagaparken är parken där Kronprinsessan Viktoria med familj bor på Haga Slott. Den är belägen precis utanför de norra tullarna och skapades av Kung Gustav III på 1700-talet. Hade han hunnit klart med alla sina planer innan det ödesdigra skottet på Operan hade parken sett annorlunda ut idag men än finns många spår efter hans planer. En, av många, tankar kungen hade var att man alltid skulle bli hänförd och fascinerad under en promenad i parken, att något nytt skulle möta efter varje kurva. Så kanske det inte är idag men man kan beskåda, bland annat, Ekotemplet, Slottsgrunden och Koppartälten.

I Hagaparken finns även Kungliga Begravningsplatsen där flertalet medlemmar i släkten Bernadotte ligger för sista vila, bland andra Prinsessan Lilian, Prins Bertil och Kung Gustaf VI Adolf. Allmänheten är välkommen att besöka begravningsplatsen maj-augusti, helgfria torsdagar kl. 1300-1500.

Skogskyrkogården, söder om stan, är en annan begravningsplats väl värd ett besök och den håller öppet för alla, året om. Här förrättas begravningar av flertalet olika begravningsbyråer, bland andra https://lavendla.se/begravningsbyra-stockholm/, men det är också ett besöksmål. Skogskyrkogården är upptagen som världsarv på UNESCOs världsarvslista och är ett storslaget mästerverk signerat arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz som här har skapat något helt olikt andra kyrkogårdar, både avseende byggnader och landskap. Sommartid erbjuds guidade turer mot avgift.

Ivar Los Park är en välbesökt liten park som många inte känner till. Det låter kanske som en motsägelse men faktum är att själva namnet på parken inte är så bekant även om många gärna tar sig hit. Parken är belägen invid Monteliusvägen, den härliga gångvägen längs Mariaberget på Södermalm. I parken kan du slå dig ned för en picknick och en förförande utsikt över Mälaren och Stadshuset och låta barnen leka i lekparken.

Dyraste hotellet i Göteborg

Dorsia hotell

Detta hotell är ett modernt femstjärnigt boutiquehotell, som ligger nära Centralstation, det tar bara cirka sex minuter att gå därifrån. Hotellet erbjuder en modern restaurang, bar och det är gratis wi-fi överallt. Dorsias inredning är djärv, väldigt extravagant, och färgerna går i vinrött, ljusgrönt och i lila. Möblerna är stora och mjuka att sitta i, och hela hotellet är fyllt med olika konstföremål. När det gäller personalen är de klädda i tidsenliga, och personliga arbetskläder.

Sängarna kommer från Carpe Diem och sängkläderna är i egyptiskt bomull. Minibar finns i alla rum, och så även tofflor och badrock. Eftersom hotellet är franskinspirerat:

finns det maträtter från det franska köket. Du behöver inte boka bord när du bor på Dorsia och vill äta på deras restaurang – här prioriteras alltid hotellgästerna först. Skulle du önska äta något annat än vad som finns på menyn, talar du bara med källarmästaren, så fixar de mer än gärna ihop en specialkombinerad meny till dig. Givetvis finns det en mysig bar med. Hotellet passar bättre för ensamma par som vill njuta av en härlig hotellvistelse än för en barnfamilj.

Elite Plaza Hotel

Är även det ett femstjärnigt hotell som ligger centralt i Göteborg. Här har du gångavstånd till Centralstationen, Göteborgsoperan, restauranger och shopping. Hotellet hittar du i en smakfull byggnad från 1889, och här har alla originaldelar bevarats aktsamt. Taken har stuckaturtak som är otroligt vackra, golven är gjorda i mosaik, och konsten modern. Elite Plaza Hotell har 127 rum som är inredda exklusivt, med klassisk och internationell design. Det finns en trevlig restaurang, en cocktailbar och även en engelsk pub innanför hotellets väggar. Om du bara vill ta det lugn och slappa, behöver du inte ge dig ut för att äta, eller dricka gott.

Känner du att du ändå behöver röra lite på dig, finns det ett gym, där du kan träna, och efteråt ta en skön bastu. Personalen på Elite Plaza Hotel vill att din vistelse ska vara unik, att du känner dig nöjd när du checkar ut, och vill besöka hotellet igen. Det är vanligt att ta privatlån med låg ränta för att köpa något som behövs i hemmet, eller för en längre resa. Att även ta ett lån för att unna sig en skön hotellvistelse är inte heller fel.

Upper House Hotel

Göteborgs nyaste femstjärniga hotell, är ett litet hotell i bästa klass som ligger mitt emot Liseberg. Det är även systerhotell till Gothia Towers Hotel, och du hittar Upper House i Tower 2. Hotellet har tre våningar, turkisk Hammam, utomhuspool och Spa & Relax, och detta ingår i priset när du bor här. Alla rummen har gratis wifi, minibar, kaffebryggare och platt-tv med många kanaler. Det finns även sviter att boka och där finns sittgrupp och tvåvåningssviter. Bokar du ett sådan svit ingår vardagsrum, walk-in-closet och ett pentry. Även rumsservice ingår. Här ska du bara njuta av din vistelse och låta personalen ta hand om dig. Restaurangen hittar du på våning 25, och här är fönsterna från golv till tak, och bjuder på så sätt dig på en underbar utsikt över Göteborg. Bättre kan det inte bli!

Dyraste hotellen i Stockholm

Har du mer pengar än du kan göra av med, eller vill du bara leva lyxliv ett tag? Vår vackra huvudstad har flera hotell där både kostnaden och standarden är hög. Vad sägs till exempel om det femstjärniga hotellet Lydmar Hotell på Norrmalm, där du kan bo extravagant i minimalistisk miljö, för en nätt summa av minst 7400 kronor per natt? Läs mer om Stockholms dyraste hotell nedan.

Exklusiva sviter

För den nätta summan av 18 900 kronor per natt får du tillgång till Grand Hotels Svit Executive, med utsikt över vattnet. Storleken på denna svit mäter hela 75 m2. Du får dessutom champagne och choklad eller frukt på rummet, gratis toalettartiklar, minibar, luftkonditionering, värdeskåp och möjligheten att stryka kläder. Dessutom får du välja mellan en storslagen utsikt över vattnet eller över en sevärdhet.

Vill du hellre ta med dig familjen till ovan nämnda Lydmar Hotel är deras lyxigaste svit – stort rum King – något mindre än sviten på Grand Hotel. Den mäter dock ändå imponerande 50 m2 och du har möjligheten att välja mellan utsikt mot vattnet eller mot parken. Här får du dessutom två egna badrum och i vistelsen ingår också gratis frukost, toalettartiklar, minibar, badrock och tofflor.

Populära Norrmalm

Att flera av de mest exklusiva hotellen i Stockholm är samlade i den anrika stadsdelen Norrmalm är ingen slump. Förutom att vara en av de vackraste delarna av Stockholm erbjuder Norrmalm även en rad populära sevärdheter att besöka under tiden du bor på hotellet, alldeles runt knuten eller i närheten. Vad sägs till exempel om Kungsträdgården, Kungliga Operan, Nordiska Museet eller Medelhavsmuseet?

Norrmalm bjuder dock inte enbart på sevärdheter av rang, du hittar dessutom en rad exklusiva restauranger här, och den som gillar mat kan se fram emot att hitta både ett och två guldkorn. Till exempel erbjuder Norrmalm restauranger som vunnit Certificate of Excellence, bland annat anrika Operakällaren, Bistro Bestick och Wedholms Fiskrestaurang. Dessa är mycket populära, så du gör bäst i att boka bord i förväg.

Finansieringen

Även om lyxhotell, stora sviter och hisnande utsikt är vardag för vissa personer i vårt avlånga land är detta en unik engångsupplevelse för många andra. Att bo i den största sviten på Grand Hotell är något många kanske drömmer om hela livet, då nästan 20 000 kr för en natt, är pengar inte alla har. Åtminstone inte att punga ut direkt från fickan.

Precis som du lånar pengar till en soffa, en resa till Kanarieöarna eller den nyaste platt – Tv:n, kan du även låna pengar till att bo på hotell. Detta är säkert en tanke som känns främmande för många, men medan vissa av oss värdesätter prylar, så värdesätter andra kanske upplevelser. Och om du tänker efter, vad är egentligen den stora skillnaden i att låna pengar till saker eller upplevelser?

Har du lånat pengar tidigare och kanske hamnat i nån knipa då så kan man låna pengar utan UC genom att kontakta olika låneförmedlare som exempelvis sambla eller lendify. Behöver du hjälp med dina lån och hur du ska få ihop ekonomin så har kommunen du bor ofta en hjälpande person.

Underbara Stockholm

Oavsett vilket hotell du väljer, och oavsett metod för finansiering, kan du vara säker på att du har en fantastisk upplevelse att vänta dig. Stockholm är vackert året runt, och här finns mängder av turistattraktioner väl värda ett besök. Du hittar även många av de finaste restaurangerna, varav flera är prisbelönta och har stjärnor i Michelinguiden. Också du som är stockholmare, kan bli turist i din egen stad!


Äldsta hotellen i Stockholm

Äldsta-hotellen-i-Stockholm

Stockholm stad har en lång historia som sträcker sig tillbaka över tusen år i tiden, och för dig som vill leva ut historien i dina resor finns det många pärlor bland stadens hotell att välja mellan. Nedan kan du läsa mer om några av de äldsta hotellen i Stockholm som bjuder på spännande historia såväl som en bekväm upplevelse av hög klass.

Hotell Kung Carl

Om du vill besöka det hotell som räknas som det äldsta i hela Stockholm behöver du ta dig till Hotel Kung Carl som invigdes 1866, alltså över 150 år sedan. Hotellet ägdes då av vinhandlaren Johan Ludvig Lundberg och namngavs efter den då regerande kungen, Carl XV. Redan på 1800-talet var hotellet modernt och smakfullt, så pass att kungen gav uttrycklig tillåtelse att använda sitt namn.

Idag har hotellets ursprungliga 50 rum utökats till 143, där varje rum har en unik inredning som kombinerar den historiska stilen ifrån sina anor med modern stilren design. Hotellets restaurang, Kung Carls Bakficka, är en välkänd och aktad mötesplats med mat i världsklass. Hotellet har en ny fasad, renoverad lobby och reception, och en nyöppnad cocktailbar för att göra varje vistelse fullständig.

Hotel Gamla Stan

Om du vill uppleva 1600-talets Stockholm på riktigt behöver du ta dig till Gamla Stan och det där belägna Hotel Gamla Stan. Hotellet är inrymt i tre fastigheter där den äldsta byggnaden är daterad till 1600-talet. Därmed kan hotellet stoltsera med att ha de äldsta byggnaderna av alla hotell i Stockholm i direkt anslutning till den äldsta stadsdelen, som också är en av stadens största sevärdheter.

Hotel Gamla Stan har 81 nybyggda rum med egna karaktärer och stilar, men allt inrett i vackra varma färger och textiler. I hotellet finns delar av Stockholms gamla stadsmur som en gång passerade genom byggnaden bevarade, och de väggmålningar som fanns kvar på den. Hotellet har en vy rakt över Saltsjön och delar av Skeppsholmen och ligger endast 250 meter bort från det Kungliga Slottet.

Grand Hotel

Ett av Stockholms äldsta hotell är Grand Hotel som invigdes år 1874 och som anordnade den allra första Nobelsupén år 1901. Detta är en riktig favorit bland många som reser till Stockholm. Med långa anor och historia har Grand Hotel varit hem till världsledare och celebriteter i Stockholm, och bjuder på en atmosfär av både lyx och värme. Hotellet är delvis renoverat med krogterrass och uteservering.

Grand Hotel är lyxigt beläget precis vid vattnet, rakt emot Stockholms slott med en oslagbar vy över Stockholms kärna. Hotellet besitter restaurangen Matbar som fått en Michelin-stjärna, men även den kända Cadierbaren med flera. På Grand Hotel Nordic Spa & Fitness finns både inomhuspool, bastu och möjlighet till träning. Hotellet erbjuder limousinetransfer och rumsservice dygnet runt. Rummen är moderna med plattskärms-TV, wifi och luftkonditionering.

Andra alternativ

Det finns otaliga hotell belägna i Stockholm, men för den som är extra äventyrslysten kan det vara ett alternativ att testa mer ovanliga sätt att bo på i staden. I Stockholm kan man hitta vandrarhem som nästan kan stoltsera med hundra år av historia, utspridda över hela staden. Även privatpersoner hyr ut sina flera hundra år gamla bostäder via olika uthyrningstjänster på nätet.


Födelsedagsfirande i olika städer

Att fira sin födelsedag är bland det roligaste som finns, speciellt när det är en välplanerad födelsedag och man har något roligt att se fram emot. Man kan fira sin födelsedag på lite olika sätt, man kan till exempel anordna en stor fest, fira med en lyxig middag med sina nära och kära eller bara ha en lugn födelsedag hemma.

Men det bland de roligaste sätten att fira sin födelsedag på är att resa iväg någonstans. Man kan resa iväg till olika länder i Europa eller Asien, Afrika eller USA men man kan också välja att stanna kvar och fira här hemma i Sverige.

Sverige har en hel del roliga städer man kan besöka och välja att fira sin födelsedag i. Stockholm är en väldigt rolig stad som har mycket att erbjuda, det finns en rad olika sätt man kan fira sig på i denna stad. Man kan till exempel mysa till det på ett lyxigt spa med övernattning eller fira med en fin middag i någon av de fina restaurangerna eller att fira med partaja hela natten lång om man vill det. Stockholm har ett stort utbud med både restauranger och nattklubbar.

Och vill man inte fira i stora Stockholm så kan man alltid åka lite längre ner till det fantastiska Göteborg. Den här otroligt trevliga och mysiga staden har många valmöjligheter för ett riktigt bra födelsedagsfirande. I vackra Göteborg kan man också fira med mysigt spa besök, lyxiga restaurangbesök och med partaj hela natten lång, men här kan du också välja att fira din dag på det underbara Liseberg! Det är både mysigt och roligt att fira sin födelsedag på Liseberg, man kan äta god mat, mängder av andra godsaker, spela roliga spel, åka karuseller eller bara promenera runt och njuta av den fina nöjesparken. Man kan ju också bara fira i ett trevligt hotellrum, och eftersom man kan beställa tårtor till göteborg så kan man fira på rummet med sin favorittårta och kanske till och med lite bubbel.

Göteborg är bland dom trevligaste städer här hemma i Sverige där man kan fira sin speciella dag.

Fyller man år under vintern kan man ju passa på att fira sig i fjällen, där kan man fira i en mysig stuga med en fantastik utsikt! Då kan man också passa på att åka skidor, snowboard eller pulka och värma sig med varmchoklad. Man kan äta god mat, vara med på afterski-aktiviteter och fester eller fira sig med en skön massage som avslutas i en härlig relaxavdelning med en varm bubbelpool. Fjällen är verkligen perfekt för den som fyller år under vinter och vill fira någon annanstans än hemma.

Sverige är stort och har väldigt bra utbud med vackra städer och roliga aktiviteter, man behöver verkligen inte åka långt för att få en rolig födelsedag. Det gäller bara att hitta den stad som passar en bäst och planera in sitt firande på det sättet man gillar bäst. Här hemma har vi verkligen något som passar för alla olika smaker och personligheter.

www.sex vedio.com ufym.info namitha porn video marathi bipi freshindianclips.pro aunty and boy porn hindi six video com pornozirve.com wwwxmove kannada porn.com hqtube.org dharmapuriscandle usex vedios freeindianporn3.com bf sexy hindi film
bp video sex porno-videos-x.com hd yaar www vidoe xxx megaindianporn.net lady cheeky school girls xvideo bananocams.com african big boobs indinsex come redwap3.com anam khan nude iniya hot freepornhunter.net oriya adult video
chori sex video apacams.com intruder porn kannadasxe analotube.net romi rain daftsex kerala sax videos onlyindianporn2.com romance sex kajal xvideo moviesporno.org marathi six video com mallu on fire pornosex18.org tripura sexy video