Dyraste hotellen i Stockholm

Har du mer pengar än du kan göra av med, eller vill du bara leva lyxliv ett tag? Vår vackra huvudstad har flera hotell där både kostnaden och standarden är hög. Vad sägs till exempel om det femstjärniga hotellet Lydmar Hotell på Norrmalm, där du kan bo extravagant i minimalistisk miljö, för en nätt summa av minst 7400 kronor per natt? Läs mer om Stockholms dyraste hotell nedan.

Exklusiva sviter

För den nätta summan av 18 900 kronor per natt får du tillgång till Grand Hotels Svit Executive, med utsikt över vattnet. Storleken på denna svit mäter hela 75 m2. Du får dessutom champagne och choklad eller frukt på rummet, gratis toalettartiklar, minibar, luftkonditionering, värdeskåp och möjligheten att stryka kläder. Dessutom får du välja mellan en storslagen utsikt över vattnet eller över en sevärdhet.

Vill du hellre ta med dig familjen till ovan nämnda Lydmar Hotel är deras lyxigaste svit – stort rum King – något mindre än sviten på Grand Hotel. Den mäter dock ändå imponerande 50 m2 och du har möjligheten att välja mellan utsikt mot vattnet eller mot parken. Här får du dessutom två egna badrum och i vistelsen ingår också gratis frukost, toalettartiklar, minibar, badrock och tofflor.

Populära Norrmalm

Att flera av de mest exklusiva hotellen i Stockholm är samlade i den anrika stadsdelen Norrmalm är ingen slump. Förutom att vara en av de vackraste delarna av Stockholm erbjuder Norrmalm även en rad populära sevärdheter att besöka under tiden du bor på hotellet, alldeles runt knuten eller i närheten. Vad sägs till exempel om Kungsträdgården, Kungliga Operan, Nordiska Museet eller Medelhavsmuseet?

Norrmalm bjuder dock inte enbart på sevärdheter av rang, du hittar dessutom en rad exklusiva restauranger här, och den som gillar mat kan se fram emot att hitta både ett och två guldkorn. Till exempel erbjuder Norrmalm restauranger som vunnit Certificate of Excellence, bland annat anrika Operakällaren, Bistro Bestick och Wedholms Fiskrestaurang. Dessa är mycket populära, så du gör bäst i att boka bord i förväg.

Finansieringen

Även om lyxhotell, stora sviter och hisnande utsikt är vardag för vissa personer i vårt avlånga land är detta en unik engångsupplevelse för många andra. Att bo i den största sviten på Grand Hotell är något många kanske drömmer om hela livet, då nästan 20 000 kr för en natt, är pengar inte alla har. Åtminstone inte att punga ut direkt från fickan.

Precis som du lånar pengar till en soffa, en resa till Kanarieöarna eller den nyaste platt – Tv:n, kan du även låna pengar till att bo på hotell. Detta är säkert en tanke som känns främmande för många, men medan vissa av oss värdesätter prylar, så värdesätter andra kanske upplevelser. Och om du tänker efter, vad är egentligen den stora skillnaden i att låna pengar till saker eller upplevelser?

Har du lånat pengar tidigare och kanske hamnat i nån knipa då så kan man låna pengar utan UC genom att kontakta olika låneförmedlare som exempelvis sambla eller lendify. Behöver du hjälp med dina lån och hur du ska få ihop ekonomin så har kommunen du bor ofta en hjälpande person.

Underbara Stockholm

Oavsett vilket hotell du väljer, och oavsett metod för finansiering, kan du vara säker på att du har en fantastisk upplevelse att vänta dig. Stockholm är vackert året runt, och här finns mängder av turistattraktioner väl värda ett besök. Du hittar även många av de finaste restaurangerna, varav flera är prisbelönta och har stjärnor i Michelinguiden. Också du som är stockholmare, kan bli turist i din egen stad!


About the author

Meya Holmberg