Dyraste hotellet i Göteborg

Dorsia hotell

Detta hotell är ett modernt femstjärnigt boutiquehotell, som ligger nära Centralstation, det tar bara cirka sex minuter att gå därifrån. Hotellet erbjuder en modern restaurang, bar och det är gratis wi-fi överallt. Dorsias inredning är djärv, väldigt extravagant, och färgerna går i vinrött, ljusgrönt och i lila. Möblerna är stora och mjuka att sitta i, och hela hotellet är fyllt med olika konstföremål. När det gäller personalen är de klädda i tidsenliga, och personliga arbetskläder.

Sängarna kommer från Carpe Diem och sängkläderna är i egyptiskt bomull. Minibar finns i alla rum, och så även tofflor och badrock. Eftersom hotellet är franskinspirerat:

finns det maträtter från det franska köket. Du behöver inte boka bord när du bor på Dorsia och vill äta på deras restaurang – här prioriteras alltid hotellgästerna först. Skulle du önska äta något annat än vad som finns på menyn, talar du bara med källarmästaren, så fixar de mer än gärna ihop en specialkombinerad meny till dig. Givetvis finns det en mysig bar med. Hotellet passar bättre för ensamma par som vill njuta av en härlig hotellvistelse än för en barnfamilj.

Elite Plaza Hotel

Är även det ett femstjärnigt hotell som ligger centralt i Göteborg. Här har du gångavstånd till Centralstationen, Göteborgsoperan, restauranger och shopping. Hotellet hittar du i en smakfull byggnad från 1889, och här har alla originaldelar bevarats aktsamt. Taken har stuckaturtak som är otroligt vackra, golven är gjorda i mosaik, och konsten modern. Elite Plaza Hotell har 127 rum som är inredda exklusivt, med klassisk och internationell design. Det finns en trevlig restaurang, en cocktailbar och även en engelsk pub innanför hotellets väggar. Om du bara vill ta det lugn och slappa, behöver du inte ge dig ut för att äta, eller dricka gott.

Känner du att du ändå behöver röra lite på dig, finns det ett gym, där du kan träna, och efteråt ta en skön bastu. Personalen på Elite Plaza Hotel vill att din vistelse ska vara unik, att du känner dig nöjd när du checkar ut, och vill besöka hotellet igen. Det är vanligt att ta privatlån med låg ränta för att köpa något som behövs i hemmet, eller för en längre resa. Att även ta ett lån för att unna sig en skön hotellvistelse är inte heller fel.

Upper House Hotel

Göteborgs nyaste femstjärniga hotell, är ett litet hotell i bästa klass som ligger mitt emot Liseberg. Det är även systerhotell till Gothia Towers Hotel, och du hittar Upper House i Tower 2. Hotellet har tre våningar, turkisk Hammam, utomhuspool och Spa & Relax, och detta ingår i priset när du bor här. Alla rummen har gratis wifi, minibar, kaffebryggare och platt-tv med många kanaler. Det finns även sviter att boka och där finns sittgrupp och tvåvåningssviter. Bokar du ett sådan svit ingår vardagsrum, walk-in-closet och ett pentry. Även rumsservice ingår. Här ska du bara njuta av din vistelse och låta personalen ta hand om dig. Restaurangen hittar du på våning 25, och här är fönsterna från golv till tak, och bjuder på så sätt dig på en underbar utsikt över Göteborg. Bättre kan det inte bli!

About the author

Meya Holmberg