Extra viktigt med hotellstädning

Att efter din resa checka in på hotell och öppna dörren till ditt rum. Att ställa väskorna, ta av skorna och glida ner i soffan eller på sängen för att pusta ut en stund. Det är en riktigt skön känsla, och uppskattad av alla hotellgäster. Något av det allra härligaste med bra hotell är just att de är rena, fräscha och alltid nystädade. Nu i coronatider är den detaljen extra viktig.

Välstädat ger fler besökare

I alla tider så har frågan ”är det välstädat?” cirkulerat mellan hotellbesökare för att avgöra hur pass tilltalande det skulle vara att bo på just det eller det hotellet. Hur pass välstädat ett hotell är har varit en grundbult i hur populärt boendet är för dess besökare, och om de kan tänka sig att komma tillbaka. Vi är många som har varit med om både fantastiska hotell där allt är skinande rent och hotell där man upplever att städningen inte är riktigt lika prioriterad. Med besökare som kommer och går blir städningen väldigt viktig, både av hygieniska skäl och för upplevelsen av att ha det rent och fint omkring sig. Speciellt badrummet behöver städas för att undvika bakterieansamlingar, smuts och lukter. När nya gäster kommer ska porslinet blänka, det ska vara rent och lukta fräscht. Golven i rummet ska vara dammsugna och rena, sängkläder och handdukar bytta och fräscha, och fönstren ska öppnas för att lufta igenom rummet. Söker man efter riktiga städproffs så är https://www.hemfrid.se/stadning väl värda ett besök. Med utbildad personal, miljömärkta städmedel och lång erfarenhet är de ett tryggt val när man är i behov av olika former av städhjälp.

Hotellvistelse i coronans spår

När covid-19 slog till mot hela världen var hotellbranschen ett av de områden som drabbades hårt. Ett flertal orsaker gjorde att besökarna uteblev – dels på grund av reserestriktioner, dels rådet att hålla avstånd till andra människor. Det har varit oerhört tuffa månader för alla som har hotell som sitt verksamhetsområde, mycket på grund av att coronavirus inte syns och smittar utan att det alltid märks. I Sverige har förhållningssättet gentemot covid-19 gjort att vi sluppit totala nedstängningar av samhället, och i takt med att smittan gått ner så har människor sakta men säkert börjat resa mer. Allt detta gör att hotellstädningen blir om möjligt ännu viktigare. För att fortsätta locka tillbaka folk till hotellvistelser så behöver de veta att städningen är oklanderlig. Hotellen är väldigt noga med detta och möter sina besökares frågor med förståelse och trygga svar. Hotellgäster kan lugnt boka sina reservationer, i vetskap att hotellen lägger yttersta vikt vid städningen av sina rum, receptioner och allmänna utrymmen.

Så trots att vi alla ska vara fortsatt försiktiga och respektera de råd och restriktioner som finns, så kan man med gott mod boka sina hotellnätter och veta att allt kommer vara precis så rent och hygieniskt som man önskar. Hotellen börjar sakta få tillbaka sina kunder, och vill man ha mer information om städningen eller hur de förhåller sig till covid-19 så finns mycket information på deras hemsidor. Personalen svarar också gärna på dina frågor.

About the author

Meya Holmberg