Häftiga hotell i Stockholm

Att bo på hotell i Stockholm är ingenting som bara besökare gör, även om man främst kanske tar in på hotell när man inte har ett stadigvarande boende i huvudstaden. Att bo på hotell är otroligt mysigt och ger dig en möjlighet att komma bort från den stressiga vardagen. Stockholm erbjuder många häftiga hotell för den som söker en lite annorlunda hotellupplevelse. Här kan du bland annat övernatta på en båt eller varför inte sova i ett flygplan som är ombyggt till ett hotell?

Här nedan har vi listat tre stycken hotell som skiljer sig från mängden och som alla ligger i Stockholm. För att du ska hitta ett som passar dig i smaken har vi valt både udda och mer klassiska alternativ där fokus istället ligger på inredning och arkitektur. Kanske får du här inspiration till ditt eget hem och vill besöka inredningsshoppen när du är på väg hem. Du hittar inredningsshoppen på deras hemsida inredningsshoppen.se, där både inredning och inspiration finns att hämta.

Jumbostay Stockholm/Arlanda

Vill du fly vardagen och spendera en eller flera nätter ombord på ett riktigt flygplan utan att faktiskt behöva lämna landet? Mellan Stockholm och Arlanda kan du göra precis detta. Jumbostay är ett jumbojet som man har byggt om till ett hotell och här hittar du både sviter i cockpiten och sovsalar att göra dig bekväm i. Trots att Jumostay främst är ett hostel eller hotell så erbjuder Jumostay mycket mer än bara en sovplats. Under dagen kommer du nämligen att kunna komma in i flygplanet även om du inte bokat en sovplats och kika på hur det ser ut, eller varför inte ta en fika på det mysiga caféet som finns där.

Hotel Kungsträdgården

Är det gammal arkitektur och magisk inredning som intresserar dig då bör du besöka Hotel Kungsträdgården som ligger centralt i Stockholm City. Hotellet bär sina 4 stjärnor med stolthet och ligger vackert beläget med utsikt mot både staden och den vackra trädgården med körsbärsträd som blommar när vårens strålar kikar fram. Trots att själva huset är från 1700-talet är byggnaden och hotellet helrenoverat för att hålla rätt standard. Här erbjuds du varje morgon en välsmakande frukost och personal finns på plats under dygnets alla timmar för att se till att din vistelse bli så trivsam som möjligt.

M/S Rygerfjord Hotel & Hostel

Att bo på ett flygplan är helt klart unikt, men visste du att Stockholm även har samma spännande koncept när det kommer till båtar? På M/S Rygerfjord Hotel & Hostel kan du övernatta på det populära och mycket uppskattade båthotellet som befinner sig mellan Gamla Stan och Söder. M/S Rygerfjord Hotel & Hostel är dock inte bara en båt utan hela tre båtar som ständigt ligger i hamnen. Man kommer alltså inte att åka runt med båten under vistelsen. Det här är ett utmärkt alternativ för alla som vill bo annorlunda men som ändå vill ha nära till det stora utbudet av barer och nattliv som Stockholm har att erbjuda. Vill du ha den bästa utsikten väljer du sviten, annars kan kaptenens egen hytt vara ett annat alternativ.

About the author

Meya Holmberg